30' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για το Λαμπριάτικο ψητό με μυρωδάτα χόρτα και μανιτάρια πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας.
  2. Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα πλένουμε πολύ καλά.
  3. Χωρίς να τα στραγγίξουμε, δηλαδή με τα υπολείμματα του νερού που τα ξεπλύναμε, τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα κομμένα μανιτάρια.
  4. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και ζεσταίνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά· στα νερά των χορταρικών και στα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια, αχνίζουμε τα υλικά για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Μεταφέρουμε τα υλικά της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού πάνω στα υλικά του ταψιού, πασπαλίζουμε και αυτά με αλάτι και πιπέρι, σκορπίζουμε τα κομματάκια σκόρδου και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  8. Ψήνουμε το φαγητό στο μεσαίο ράφι για 1 ώρα.
  9. Το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού (όχι από την αρχή του ψησίματος, για να μη σκληρύνει το κρέας) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Μυστικά

*Υπολογίζουμε περίπου 500 γρ. σπανάκι, 2 μάτσα λάπαθα, 3 μάτσα σέσκουλα, 3 ματσάκια καυκαλήθρες, 2 ματσάκια τσουκνίδες, 2 ματσάκια μυρώνια, 2 μεγάλα μάτσα φρέσκα κρεμμυδάκια και, αν βρούμε, 2 μεγάλα μάτσα φρέσκα σκορδάκια - εννοείται πως, αν δεν βρούμε κάποιο από τα παραπάνω χόρτα και μυρωδικά, το αντικαθιστούμε με κάποιο από τα υπόλοιπα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μόνο σπανάκι.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών