10'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 1 λίτροΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη λεμονάδα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βράζουμε για 2 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, χωρίς να ανακατέψουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- Προσθέτουμε τον σουρωμένο χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Σουρώνουμε το μείγμα της λεμονάδας μέσα σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
Μυστικά
Πώς σερβίρουμε τη λεμονάδα Ανακινούμε καλά το μπουκάλι. Γεμίζουμε ένα ποτήρι κατά το 1/3 με λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό, απλό ή φυσικώς ανθρακούχο. Ανακατεύουμε με κουτάλι και προσθέτουμε λίγα παγάκια, μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου και φλούδες λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.