ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα λεμόνι με φρέσκια μένταΜαρμελάδα λεμόνι με φρέσκια μέντα
10' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη λεμονάδα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Βράζουμε για 2 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, χωρίς να ανακατέψουμε.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  4. Προσθέτουμε τον σουρωμένο χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  5. Σουρώνουμε το μείγμα της λεμονάδας μέσα σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.

Μυστικά

Πώς σερβίρουμε τη λεμονάδα Ανακινούμε καλά το μπουκάλι. Γεμίζουμε ένα ποτήρι κατά το 1/3 με λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό, απλό ή φυσικώς ανθρακούχο. Ανακατεύουμε με κουτάλι και προσθέτουμε λίγα παγάκια, μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου και φλούδες λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών