ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖαχαρωμένες φλούδες περγαμόντουΖαχαρωμένες φλούδες περγαμόντου
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 200 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τις λεμονόφλουδες κονφί με το peeler παίρνουμε το κίτρινο μέρος από τη φλούδα των λεμονιών.
  2. Το κόβουμε σε λεπτές, μακριές λωρίδες που ζεματίζουμε για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει έντονα.
  3. Τις στραγγίζουμε, πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, με φρέσκο νερό. Τις στραγγίζουμε.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε, το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το σκόρδο, τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το υγρό να αρχίσει να κοχλάζει.
  5. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε τις φλούδες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι φλούδες να μαλακώσουν καλά.
  6. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στην κατσαρόλα.
  7. Βάζουμε μόνο τις φλούδες σε γυάλινο βαζάκι και το απογεμίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
  8. Διατηρούνται σε ντουλάπι για τουλάχιστον 1 μήνα.

Μυστικά

Τις χρησιμοποιούμε σε φαγητά κατσαρόλας, σε βραστά αλλά και ψητά κρεατικά, πουλερικά και ψάρια, σε σαλάτες λαχανικών αλλά και οσπρίων, γενικά όπου θέλουμε τη δροσιά του λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών