10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 200 γρ.Διαδικασία
- Για τις λεμονόφλουδες κονφί με το peeler παίρνουμε το κίτρινο μέρος από τη φλούδα των λεμονιών.
- Το κόβουμε σε λεπτές, μακριές λωρίδες που ζεματίζουμε για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει έντονα.
- Τις στραγγίζουμε, πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, με φρέσκο νερό. Τις στραγγίζουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε, το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το σκόρδο, τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το υγρό να αρχίσει να κοχλάζει.
- Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε τις φλούδες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι φλούδες να μαλακώσουν καλά.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε μόνο τις φλούδες σε γυάλινο βαζάκι και το απογεμίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
- Διατηρούνται σε ντουλάπι για τουλάχιστον 1 μήνα.
Μυστικά
Τις χρησιμοποιούμε σε φαγητά κατσαρόλας, σε βραστά αλλά και ψητά κρεατικά, πουλερικά και ψάρια, σε σαλάτες λαχανικών αλλά και οσπρίων, γενικά όπου θέλουμε τη δροσιά του λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.