10' παρασκευή
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 1 Μεγάλη κούπα

Διαδικασία

  1. Για τη λευκή σοκολάτα με ροζ πιπέρι και κανέλα ψιλοκόβουμε πολύ καλά τις δύο σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το πιπέρι και το βάζουμε στη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το πιπέρι και το βάζουμε στη φωτιά. Λίγο πριν βράσει (πρέπει να είναι αρκετά καυτό), το αποσύρουμε και το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες.
  3. Παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  5. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε.
  6. Σερβίρουμε τη λευκή σοκολάτα με ροζ πιπέρι και κανέλα σε κούπα ή μεγάλο φλιτζάνι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Μυστικά

Η λευκή σοκολάτα ταιριάζει πολύ με την πραλίνα φουντουκιού. Δεν εννοούμε το άλειμμα για το ψωμί (τύπου μερέντα), αλλά έναν πολτό από καραμελωμένα φουντούκια, που βρίσκουμε σε κάποια ζαχαροπλαστεία και σε καταστήματα με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής. Για 1 κούπα ζεστή σοκολάτα, θα προσθέσουμε 2 κουτ. γλυκού πραλίνα. Για να τη φτιάξουμε μόνοι μας: Ζεσταίνουμε 200 γρ. φουντούκια στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά 100 γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει όλη και να γίνει μια σκουρόξανθη καραμέλα. Προσθέτουμε τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από την καραμέλα. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Επειτα, τα σπάμε σε κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά μέχρι να γίνουν πολτός.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών