10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί.
- Τα περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να «αρπάξουν» και να λιώσουν κάπως.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
- Όταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
- Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, τα μυρωδικά, πιπέρι, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με θρυμματισμένη φέτα.
- Συνοδεύουμε, τα λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά, με μια μαρουλοσαλάτα εποχής.
Ένα ροζέ κρασί με ένταση και φινέτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 51.