ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαριδομακαρονάδα λευκή, με αρακά και καρότοΓαριδομακαρονάδα λευκή, με αρακά και καρότο
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί.
  3. Τα περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να «αρπάξουν» και να λιώσουν κάπως.
  5. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
  6. Όταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
  7. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, τα μυρωδικά, πιπέρι, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  8. Σερβίρουμε στα πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με θρυμματισμένη φέτα.
  9. Συνοδεύουμε, τα λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά, με μια μαρουλοσαλάτα εποχής.

Ένα ροζέ κρασί με ένταση και φινέτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών