![Τυρόπιτα γλυκιά με αμύγδαλα και μέλι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tyro-pita-glykia-me-amy-gdala_kai-meli_gastronomos-420x560.jpg?v=1721214419)
20'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για τα μάφιν μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λιώνουμε τις μπανάνες στο μούλτι να γίνουν πουρές.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, φροντίζοντας να μην κάψει.
- Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
- Όταν λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, τον πουρέ μπανάνας και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφιν και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 25.