ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά με σαφράνΜύδια αχνιστά με σαφράν
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μαγεριά με σαφράν και ροδάκινα, μουλιάζουμε το σαφράν σε ένα μπολ με 1 λίτρο χλιαρό νερό για 15λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, κατά προτίμηση φαρδιά και ρηχή, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει και να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το νερό με το σαφράν και, μόλις πάρει βράση το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά - 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Στο μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και, όταν λιώσει και αρχίσει να αφρίζει, σοτάρουμε τα ροδάκινα για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές. Περιχύνουμε με το λεμόνι και το μέλι και σβήνουμε τη φωτιά.
  6. Δοκιμάζουμε το κρέας. Αν δεν είναι έτοιμο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας, αν χρειαστεί,λίγο ζεστό νερό.
  7. Οταν είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα ροδάκινα με τη σάλτσα τους και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε πιο ξινούτσικη γεύση, λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε τα μαγερειά με σαφράν και ροδάκινα.

Ένα χαρμάνι Syrah-Viognier από τα εξαιρετικά δειγματα της ελληνικής παραγωγής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών