15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη μακαρονάδα με καβούρι, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 - 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ίσα να ζαρώσουν λίγο.
  5. Σβήνουμε με το ούζο και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα, αλατοπίπερο και τα μακαρόνια με όσο από το νερό χρειάζεται για να είναι λίγο ζουμερή η σπαγκετάδα.
  6. Στο τέλος, προσθέτουμε το καβούρι θρυμματισμένο.
  7. Σερβίρουμε αμέσως την μακαρονάδα με καβούρι κονσέρβας με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Τι άλλο μπορούμε να σερβίρουμε:

  • Ελιές θρούμπες
  • Πράσινη σαλάτα (κρατάμε μικρή ποσότητα από τα μαρούλια ή τα άλλα χορταρικά που θα βάλουμε στη μαγειρίτσα) με τριφτό καρότο και λαδόξιδο με μπαλσάμικο

Ενα ροζέ από Syrah ή μια Σαντορίνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Καβούρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών