15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη μακαρονάδα με καβούρι, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 - 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ίσα να ζαρώσουν λίγο.
- Σβήνουμε με το ούζο και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα, αλατοπίπερο και τα μακαρόνια με όσο από το νερό χρειάζεται για να είναι λίγο ζουμερή η σπαγκετάδα.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το καβούρι θρυμματισμένο.
- Σερβίρουμε αμέσως την μακαρονάδα με καβούρι κονσέρβας με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μυστικά
Τι άλλο μπορούμε να σερβίρουμε:
- Ελιές θρούμπες
- Πράσινη σαλάτα (κρατάμε μικρή ποσότητα από τα μαρούλια ή τα άλλα χορταρικά που θα βάλουμε στη μαγειρίτσα) με τριφτό καρότο και λαδόξιδο με μπαλσάμικο
Ενα ροζέ από Syrah ή μια Σαντορίνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.