ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι κοκκινιστό µε µακαρούνεςΜοσχάρι κοκκινιστό µε µακαρούνες
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τη μακαρονάδα με μοσχάρι κοκκινιστό ξεκινάμε και πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το κρέας.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε και αυτά να ροδίσουν λίγο μαζί με το κρέας.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
  5. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μαϊντανό, την ντομάτα, την κανέλα και το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ.
  6. Σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει το μοσχάρι.
  7. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει και φτιάχνουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα σερβίρουμε σε ρηχά πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το μοσχάρι με τη σάλτσα του.

Μ’ αυτό το εμβληματικό πιάτο της ελληνικής οικογενειακής κουζίνας εγώ θα άνοιγα το καλύτερο Ξινόμαυρο που έχω στην κάβα μου!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών