15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδεςΓια το πέστο
Για τα ζυμαρικά
Διαδικασία
Πέστο
- Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα με πέστο ρόκας, σπαράγγια και ξινοτύρι Ίου ξεκινάμε και αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά για το πέστο σε πολυκόφτη, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα.
Μακαρονάδα
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Λίγο πριν γίνουν, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό.
- Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα βγάζουμε από το νερό τους με μια πιρούνα (έτσι παίρνουμε μαζί και λίγο από το νερό τους, χρήσιμο για να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμά τους), τα ρίχνουμε στα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε το ξινοτύρι και σερβίρουμε.
Πίνουμε ένα ξηρό χαρμάνι Μοσχάτου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.