Μια σπαγκετάδα να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (δείτε πώς πατώντας εδώ). Τα κόβουμε στα δύο και τα ζεματάμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα σπαράγγια και το σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε.
  2. Συμβουλή: Αν δεν νηστεύουμε, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών