ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με πεκορίνο Αμφιλοχίας και λευκαδίτικο σαλάμιΠίτσα με πεκορίνο Αμφιλοχίας και λευκαδίτικο σαλάμι
10' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: Για 1 στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 36 εκ.

Διαδικασία

  1. Για τη μακεδονίτικη πίτσα, με βουβαλίσια μοτσαρέλα και δραμινό παστράμι ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί.
  2. Ανοίγουμε το ζυμάρι και το απλώνουμε στο ταψί.
  3. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τον ντοματοπελτέ και απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Απλώνουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το καυτερό μπούκοβο και σκορπίζουμε το δυόσμο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω.
  7. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μία άκρη της.
  8. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία, αλλά ομοιόμορφα, το δραμινό παστράμι, το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 2 λεπτά να ζεσταθεί ελαφρώς και ξεφουρνίζουμε.
  9. Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Aφού το παστράμι είναι δραμινό, ένα φρέσκο κόκκινο ή ροζέ κρασί από τη Δράμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών