10'
προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: Για 1 στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 36 εκ.Διαδικασία
- Για τη μακεδονίτικη πίτσα, με βουβαλίσια μοτσαρέλα και δραμινό παστράμι ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι και το απλώνουμε στο ταψί.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τον ντοματοπελτέ και απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Απλώνουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το καυτερό μπούκοβο και σκορπίζουμε το δυόσμο.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω.
- Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μία άκρη της.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία, αλλά ομοιόμορφα, το δραμινό παστράμι, το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 2 λεπτά να ζεσταθεί ελαφρώς και ξεφουρνίζουμε.
- Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Aφού το παστράμι είναι δραμινό, ένα φρέσκο κόκκινο ή ροζέ κρασί από τη Δράμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.