Όταν δοκιμάσαμε την πίτσα εντυπωσιαστήκαμε καθώς παρατηρήσαμε οτι τα πιο απλά υλικά δίνουν ένα γευστικό αποτέλεσμα που κανείς δεν το περιμένει.

10' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 1 στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 36 εκ.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί.
  2. Ανοίγουμε το ζυμάρι και το απλώνουμε στο ταψί.
  3. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τον ντοματοπελτέ και απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.
  4. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Απλώνουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το καυτερό μπούκοβο και σκορπίζουμε το δυόσμο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω.
  7. (Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μία άκρη της.
  8. ) Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σκορπίζουμε σε διάφορα σημεία, αλλά ομοιόμορφα, το δραμινό παστράμι, το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 2 λεπτά να ζεσταθεί ελαφρώς και ξεφουρνίζουμε.
  9. Κόβουμε ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.
  10. Στο ποτήρι μας: Aφού το παστράμι είναι δραμινό, ένα φρέσκο κόκκινο ή ροζέ κρασί από τη Δράμα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών