
20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα Μανιτάρια στο φούρνο γεμιστά με γαρίδες, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το λάδι (4 κουτ. σούπας) και το λεμόνι (αν βάλουμε) και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα φουρνίζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας) σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο για 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
- Στο τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του τηγανιού.
- Τα φουρνίζουμε ξανά για 10 λεπτά, ίσα να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Για να εξατμιστούν καλύτερα τα υγρά των μανιταριών, τα ψήνουμε σε ψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.