Δείτε πώς φτιάχνουμε τα κρουασάν -σαν μαντηλάκια- με μερέντα και μπανάνα
βήμα-βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου) 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα. Βάζουμε στο κέντρο κάθε τετραγώνου λίγη μερέντα.

Κόβουμε την μπανάνα σε 15 ροδέλες και ακουμπαμε από μία πάνω στη μερέντα.

Ενώνουμε τις άκρες κάθε τετραγώνου πάνω από την πραλίνα και την μπανάνα και τις ενώνουμε να κλείσουν.

Βάζουμε τα μαντηλάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, και ψήνουμε για 13 – 15 λεπτά.

10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Κομμάτια: 15

Διαδικασία

  1. Για τα κρουασάν με μερέντα και μπανάνα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα.
  3. Βάζουμε στο κέντρο κάθε τετραγώνου λίγη μερέντα.
  4. Κόβουμε την μπανάνα σε 15 ροδέλες και ακουμπαμε από μία πάνω στη μερέντα.
  5. Ενώνουμε τις άκρες κάθε τετραγώνου πάνω από την πραλίνα και την μπανάνα και τις ενώνουμε να κλείσουν.
  6. Βάζουμε τα μαντηλάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, και ψήνουμε για 13 - 15 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 8.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT