ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMαρμελάδα μανταρίνι με μπαχαρικάΜαρμελάδα μανταρίνι (βίντεο)
20' προετοιμασία
20' βράσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: για βάζο 300 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ξινούτσικη μαρμελάδα λεμονιού με βανίλια, ξεκινάμε καθαρίζοντας με ένα κοφτερό μαχαίρι τα λεμόνια από τις φλούδες και το λευκό μέρος ανάμεσα στις φλούδες και τη σάρκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και όση από τη μεμβράνη μπορούμε.
  3. Κρατάμε δηλαδή μόνο τα «φιλετάκια» λεμονιού. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους. Ολα τα υπολείμματα από τα λεμόνια (φλούδες, μεμβράνες κ.λπ.)τα βάζουμε σε ένα τουλπάνι ή σε ένα ψιλό σουρωτήρι και τα πιέζουμε δυνατά πάνω από ένα μπολ για να βγάλουν τα λιγοστά υγρά τους.
  4. Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το λοβό βανίλιας και παίρνουμε τα σποράκια.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά τη σάρκα των λεμονιών, τα λιγοστά υγρά, τη ζάχαρη και τα σποράκια βανίλιας και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σιροπιάσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε ζεστή τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών