20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σαφράν με το νερό, τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τις ελιές, το λεμόνι και το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Μυστικά
Συνοδεύουμε με ένα αφράτο κουσκούς, βρασμένο σε ζωμό κότας.
Ένα Pinot noir φρέσκο
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.