ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτόπουλο tikka masalaΚοτόπουλο tikka masala
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σαφράν με το νερό, τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τις ελιές, το λεμόνι και το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με ένα αφράτο κουσκούς, βρασμένο σε ζωμό κότας.

Ένα Pinot noir φρέσκο

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών