Συνοδεύουμε με ένα αφράτο κουσκούς, βρασμένο σε ζωμό κότας.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το σαφράν με το νερό, τον ζωμό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τις ελιές, το λεμόνι και το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  2. *Λεμονόφλουδες κονφί (για περίπου 200 γρ.):Με το peeler παίρνουμε το κίτρινο μέρος από τη φλούδα 4 μέτριων λεμονιών. Το κόβουμε σε λεπτές, μακριές λωρίδες που ζεματίζουμε για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει έντονα. Τις στραγγίζουμε, πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά, με φρέσκο νερό. Τις στραγγίζουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 150 ml ελαιόλαδο απαλό, 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το υγρό να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, ρίχνουμε τις φλούδες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι φλούδες να μαλακώσουν καλά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στην κατσαρόλα. Βάζουμε μόνο τις φλούδες σε γυάλινο βαζάκι και το απογεμίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο. Διατηρούνται σε ντουλάπι για τουλάχιστον 1 μήνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών