ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαλάτα «γουόλντορφ»
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

Ντρέσινγκ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα. Δοκιμάζουμε και, αν είναι ξινούτσικη η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο μέλι.

Σαλάτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Βάζουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ροδίζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα σαλατικά, είτε με το στεγνωτήρα σαλάτας είτε αφήνοντάς τα να στραγγίξουν πολύ καλά πάνω σε μια πετσέτα. Τα χοντροκόβουμε με το χέρι, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τους μισούς ξηρούς καρπούς και το δυόσμο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη ή σε δύο μικρότερες πιατέλες. Σκορπίζουμε τους κύβους του πορτοκαλιού και τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Ξηροί καρποί

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών