40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για τη σαλάτα «γουόλντορφ», σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς η σελινόριζα. Αποσύρουμε και την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να κρυώσει κάπως.
- Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και αδειάζουμε τη σελινόριζα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα μήλα, το μαϊντανό, τα καρύδια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μηλόξιδο με τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.