ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανοσαλάτα με ξινόμηλο και σάλτσα γιαουρτιούΛαχανοσαλάτα με ξινόμηλο και σάλτσα γιαουρτιού
40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα «γουόλντορφ», σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
  2. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς η σελινόριζα. Αποσύρουμε και την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να κρυώσει κάπως.
  3. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και αδειάζουμε τη σελινόριζα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα μήλα, το μαϊντανό, τα καρύδια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μηλόξιδο με τη μαγιονέζα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT