ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με αλμύρα, γαύρο μαρινάτο και βινεγκρέτ ντομάταςΣαλάτα με αλμύρα, γαύρο μαρινάτο και βινεγκρέτ ντομάτας
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με μπόλικο νερό να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό).
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκο νερό (περίπου 1 - 1½ λίτρο). Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε την αλμύρα για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (καλό πάντως είναι να μην παραβράσει).
  5. Τη μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό (ιδανικά, και με μερικά παγάκια). Την αφήνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το ζωηρό πράσινο χρώμα της. Τη στραγγίζουμε καλά και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι και το ταμπάσκο, αν βάλουμε, και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών