20' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 24 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ ντομάτας

Διαδικασία

Βινεγκρέτ ντομάτας

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις στύβουμε με το χέρι, τινάζοντάς τες για να φύγουν τα σπόρια, και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο.
  2. Πολτοποιούμε τα υλικά και τα περνάμε από λεπτή σήτα, πιέζοντας καλά για να απομακρύνουμε τυχόν σπόρια και τις φλούδες.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σαλάτα

  1. Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε την αλμύρα.
  2. Βράζουμε για 2-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να παραμείνει τραγανή.
  3. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
  4. Tη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ ντομάτας και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Βάζουμε την αλμύρα με τη σάλτσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα φιλετάκια γαύρου. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές με Γαύρος

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών