20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μαυρομάτικα με φρέσκα λαχανικά βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο αλατισμένο νερό με το 1 κρεμμύδι, ολόκληρο, και τα δαφνόφυλλα, μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως να λιώσουν).
- Θέλουν περίπου 20 – 25 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
- Τρίβουμε το καρότο στο χοντρό τρίφτη, κόβουμε το φινόκιο και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και χοντροκόβουμε τα σαλατικά.
- Τα ανακατεύουμε με τα μαυρομάτικα και προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με
- Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε κάποιο αλίπαστο της αρεσκείας μας στη σαλάτα, όπως καπνιστή πέστροφα, σολομό ή ρέγκα.