25' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μελιτζανοκροκέτες, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
  2. Βάζουμε σε ταψί τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε, μέχρι να αρπάξουν εξωτερικά και να μαλακώσει καλά η σάρκα τους, για περίπου 20 λεπτά.
  3. Ενδιαμέσως τις γυρίζουμε, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  4. Αφαιρούμε προσεκτικά την καμένη φλούδα, βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Γυρίζουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και στους 180° C.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών και τους χτυπάμε με το μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά.
  7. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  8. Ρίχνουμε τους κρόκους στη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  9. Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  10. Ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  11. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  12. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές δόσεις και τις βάζουμε σε σχήμα κροκέτας αραιά στο ταψί.
  13. Ψήνουμε τις κροκέτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν ωραία κρούστα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών