30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή, αρχικά βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Τα σουρώνουμε, τα χοντροκόβουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά με τη βοήθεια μιας πετσέτας - τα βάζουμε στην πετσέτα, την κλείνουμε σαν πουγκάκι και τα στύβουμε
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο (στο εσωτερικό τους θα είναι σκληρές).
  4. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.
  5. Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα χόρτα και προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το τυρί και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
  8. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  9. Γεμίζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  10. Αλευρώνουμε τους χορτοκεφτέδες και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  11. Αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι και σερβίρουμε τους χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή ζεστούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών