
30'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 5-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή, αρχικά βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τα σουρώνουμε, τα χοντροκόβουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά με τη βοήθεια μιας πετσέτας - τα βάζουμε στην πετσέτα, την κλείνουμε σαν πουγκάκι και τα στύβουμε
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο (στο εσωτερικό τους θα είναι σκληρές).
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο για 2-3 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.
- Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα χόρτα και προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το τυρί και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
- Γεμίζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Αλευρώνουμε τους χορτοκεφτέδες και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι και σερβίρουμε τους χορτοκεφτέδες με γραβιέρα συριανή ζεστούς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.