30'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
35'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 12-14Γέμιση
Συναρμολόγηση
Σερβίρισμα
Διαδικασία
Γέμιση
- Για τη μηλόπιτα χωρίς μίξερ, χτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο με τη ζάχαρη, σε δύο δόσεις, για 3 λεπτά την κάθε δόση.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα άλλα υλικά της γέμισης και χτυπάμε πάλι στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
- Στρώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο, με διάμετρο 28 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Κόβουμε τις άκρες που εξέχουν. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C (με αέρα), για 25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια σαν βεντάλια τις φέτες μήλου.
- Αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσει η γέμιση.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε κάθε κομμάτι μηλόπιτας με λίγο μέλι και κανέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.