30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
35' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 12-14

Γέμιση

Συναρμολόγηση

Σερβίρισμα

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Χτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο με τη ζάχαρη, σε δύο δόσεις, για 3 λεπτά την κάθε δόση.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά τα άλλα υλικά της γέμισης και χτυπάμε πάλι στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση

  1. Στρώνουμε το φύλλο σε ένα βαθύ ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο, με διάμετρο 28 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  2. Κόβουμε τις άκρες που εξέχουν. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
  3. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C (με αέρα), για 25 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια σαν βεντάλια τις φέτες μήλου.
  5. Αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσει η γέμιση.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε κάθε κομμάτι μηλόπιτας με λίγο μέλι και κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών