20'
προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Aλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε σουρωτήρι, να φύγει η πικράδα τους.
- Τις ξεπλένουμε, τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μισό βασιλικό και σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες με ψωμί σίκαλης και φέτα βαρελίσια.