20' προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
20' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  3. Aλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε σουρωτήρι, να φύγει η πικράδα τους.
  4. Τις ξεπλένουμε, τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  8. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μισό βασιλικό και σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
  9. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  11. Συνοδεύουμε με ψωμί σίκαλης και φέτα βαρελίσια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών