40' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε το μοσχάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει το κρέας. Μόλις αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά (τόσο ώστε να κοχλάζουν απαλά), σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρέας.
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη δάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλη 1 ώρα.
  5. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αλατοπιπερώνουμε.
  8. Σερβίρουμε το μοσχάρι με το ρύζι και τη σάλτσα του.

Συνταγές με Μοσχάρι

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών