ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα ναπολιτάνα με μοσχάρι, προσούτο και λαρδί, βήμα βήμαΜακαρονάδα ναπολιτάνα με μοσχάρι, προσούτο και λαρδί, βήμα βήμα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι κατσαρόλας με μαύρη μπίρα και έτοιμα νιόκι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με την μπίρα και αφήνουμε να πάρει βράση, ξαφρίζοντας στο μεταξύ σχολαστικά.
  5. Προσθέτουμε 500 ml νερό και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
  7. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι το υγρό να αρχίσει να κοχλάζει έντονα.
  8. Προσθέτουμε τα νιόκι και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους, χωρίς να ανακατέψουμε, απλώς σείουμε τακτικά την κατσαρόλα.
  9. Το μοσχάρι κατσαρόλας με μαύρη μπίρα και έτοιμα νιόκι πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να εμπλουτίσουμε το φαγητό με ψιλοκομμένο καρότο και με την πολύ ταιριαστή γεύση και το άρωμα αποξηραμένων μανιταριών της αρεσκείας μας. Θα χρειαστούμε 10 γρ., τα οποία θα μουλιάσουμε για 30 λεπτά σε 1 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό και θα τα βγάλουμε από εκεί «ψαρεύοντάς» τα με τα δάχτυλά μας, για να μην παρασύρουν τυχόν υπολείμματα από χώμα. Θα τα ρίξουμε στο φαγητό μαζί με την μπίρα.

Τη μαύρη μπίρα που θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών