ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνιΚόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι κοκκινιστό, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα κομμάτια του μοσχαριού, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Σοτάρουμε το μοσχάρι σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις μεριές. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Στη χύτρα ταχύτητας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα, το πράσο, το σέλερι και τα ντοματίνια για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν καλά.
  4. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας, τον πελτέ, την κανέλα, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη, το κύμινο και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  5. Σβήνουμε με το νερό και τις ντομάτες, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, ρυθμίζοντας τη βαλβίδα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Μόλις ανασηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει ή την αποσυμπιέζουμε. Αν η σάλτσα χρειάζεται δέσιμο (λογικά το αλεύρι από το μοσχάρι θα έχει βοηθήσει στο δέσιμο), αφαιρούμε το κρέας και τη βράζουμε για λίγο μόνη της.
  8. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών