Μοσχαράκι κοκκινιστό με καταπράσινο αρακά και αρωματικό δυόσμο.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, τις ντομάτες και 300 ml νερό. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, και χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1 για κουζίνες με κλίμακα μέχρι το 3, στο 3 για κουζίνες μέχρι το 9). Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι (σχεδόν) να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά και δυναμώνουμε τη φωτιά. Οταν αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς, και το κρέας. Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε και πετάμε τη δάφνη και αφήνουμε το φαγητό για περίπου 10 λεπτά, να σταθεί.
  4. Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντοματίνια και ζεστό προζυμένιο ψωμί ή άλλο της αρεσκείας μας.
  5. Στο ποτήρι μας: Δοκιμάστε ένα Cabernet Sauvignon, που έχει μια απίθανη σχέση με το δυόσμο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών