20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το μαγειρευτό μοσχάρι με αρακά και δυόσμο ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το μοσχάρι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, τις ντομάτες και 300 ml νερό.
  5. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, και χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1 για κουζίνες με κλίμακα μέχρι το 3, στο 3 για κουζίνες μέχρι το 9).
  6. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι (σχεδόν) να μαλακώσει το κρέας.
  7. Προσθέτουμε τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νερό τόσο ώστε ίσα να καλύπτει τα υλικά.
  8. Ανακατεύουμε απαλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  9. Οταν αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς, και το κρέας.
  10. Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Αφαιρούμε και πετάμε τη δάφνη και αφήνουμε το μοσχάρι με αρακά και δυόσμο για περίπου 10 λεπτά, να σταθεί.
  12. Συνοδεύουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντοματίνια και ζεστό προζυμένιο ψωμί ή άλλο της αρεσκείας μας.

Δοκιμάστε ένα Cabernet Sauvignon, που έχει μια απίθανη σχέση με το δυόσμο.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών