15'
προετοιμασία
2 ώρες και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 25'
Διαδικασία
- Για το μοσχάρι νουά κατσαρόλας ξεκινάμε και βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό, να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1½-2 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του. Προσοχή μην στεγνώσει.
- Αποσύρουμε, αφαιρούμε το κρέας και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, για να το κόψουμε σε λεπτές φέτες.
- Σουρώνουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε, πολτοποιούμε τα μισά καρότα και κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Αν δούμε ότι δεν δένει, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα στο αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τις φέτες νουά με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και τη σάλτσα του κρέατος.
Στο ποτήρι μας: Ίσως ένα Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.