10'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια φούρνου πρώτα προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε τα σκαλοπίνια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Τα μεταφέρετε σε μέτριο ταψάκι και βάζετε πάνω σε κάθε σκαλοπίνι από μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το κρασί, το γάλα και την πάπρικα, προσθέτετε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και περιχύνετε τα σκαλοπίνια με το μείγμα αυτό.
- Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με σαλάτα από βραστά πράσινα φασολάκια ή βραστό αρακά ή σαλατικά εποχής.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.