ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσια μπριζόλα με baby πατάτες και σάλτσα κρασιούΜοσχαρίσια μπριζόλα με baby πατάτες και σάλτσα κρασιού
10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια φούρνου πρώτα προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε τα σκαλοπίνια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  3. Τα μεταφέρετε σε μέτριο ταψάκι και βάζετε πάνω σε κάθε σκαλοπίνι από μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το κρασί, το γάλα και την πάπρικα, προσθέτετε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και περιχύνετε τα σκαλοπίνια με το μείγμα αυτό.
  5. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με σαλάτα από βραστά πράσινα φασολάκια ή βραστό αρακά ή σαλατικά εποχής.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών