Εμβληματική συνταγή της συριακής κουζίνας, με καταγωγή από την πόλη Χαλέπι, όπου φτιάχνεται με τις ντόπιες καυτερές πιπεριές. Εδώ χρησιμοποιούμε πιπεριές Φλωρίνης και ρυθμίζουμε το πιπέρι καγιέν ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το ντιπ.Εμβληματική συνταγή της συριακής κουζίνας, με καταγωγή από την πόλη Χαλέπι, όπου φτιάχνεται με τις ντόπιες καυτερές πιπεριές. Εδώ χρησιμοποιούμε πιπεριές Φλωρίνης και ρυθμίζουμε το πιπέρι καγιέν ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το ντιπ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣHarissa: Καυτερή πάστα τσίλιHarissa: Καυτερή πάστα τσίλι

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4, ως ορεκτικό

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τις πιπεριές και τη φρυγανιά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε με τα ολόκληρα καρύδια και ελαιόλαδο.

Μυστικά

* Είδος γλυκόξινου αρτύματος, δημοφιλές στη μεγάλη κουζίνα της Περσίας (τόπου καταγωγής της άγριας ροδιάς), από όπου έγινε γνωστό στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο. Το βρίσκουμε σε αρκετά παντοπωλεία, μπαχαράδικα και ντελικατέσεν σε διάφορες εκδοχές: πηχτό σαν μαρμελάδα (πάστα), πυκνόρρευστο σαν μελάσα (πωλείται και ως molasses ροδιού), πιο αραιό σαν πετιμέζι. Εδώ προτιμάμε τη μελάσα ροδιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών