Εμβληματική συνταγή της συριακής κουζίνας, με καταγωγή από την πόλη Χαλέπι, όπου φτιάχνεται με τις ντόπιες καυτερές πιπεριές. Εδώ χρησιμοποιούμε πιπεριές Φλωρίνης και ρυθμίζουμε το πιπέρι καγιέν ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το ντιπ.Εμβληματική συνταγή της συριακής κουζίνας, με καταγωγή από την πόλη Χαλέπι, όπου φτιάχνεται με τις ντόπιες καυτερές πιπεριές. Εδώ χρησιμοποιούμε πιπεριές Φλωρίνης και ρυθμίζουμε το πιπέρι καγιέν ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το ντιπ.
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4, ως ορεκτικόΔιαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τις πιπεριές και τη φρυγανιά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με τα ολόκληρα καρύδια και ελαιόλαδο.
Μυστικά
* Είδος γλυκόξινου αρτύματος, δημοφιλές στη μεγάλη κουζίνα της Περσίας (τόπου καταγωγής της άγριας ροδιάς), από όπου έγινε γνωστό στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο. Το βρίσκουμε σε αρκετά παντοπωλεία, μπαχαράδικα και ντελικατέσεν σε διάφορες εκδοχές: πηχτό σαν μαρμελάδα (πάστα), πυκνόρρευστο σαν μελάσα (πωλείται και ως molasses ροδιού), πιο αραιό σαν πετιμέζι. Εδώ προτιμάμε τη μελάσα ροδιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.