20'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 12-14Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουστοκούλουρα με πετιμέζι και μελάσα, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι, τη μελάσα, το ξύσμα και τη σόδα.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και πλάθουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
- Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
- Τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 35 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.