ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜουστοκούλουρα με τζίντζερΜουστοκούλουρα με τζίντζερ
20' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Κομμάτια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουστοκούλουρα με πετιμέζι και μελάσα, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι, τη μελάσα, το ξύσμα και τη σόδα.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και πλάθουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  4. Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
  5. Τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 35 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών