40' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για την ωμή «σάλτσα»

Διαδικασία

«Σάλτσα»

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα καρέ ντομάτας με τα υπόλοιπα υλικά της «σάλτσας», σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Μπάμιες

  1. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπάμιες για περίπου 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα ή κουνώντας απλώς το σκεύος, για να μη διαλυθούν οι μπάμιες.
  3. «Σβήνουμε» με το ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη βλέννα που βγάζουν.
  4. Αδειάζουμε τις μπάμιες με το λάδι τους στο ταψί, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  5. Περιχύνουμε με 100 ml νερό και τις τριμμένες ντομάτες και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Σερβίρουμε τις μπάμιες ζεστές ή και χλιαρές και τις περιχύνουμε με την κρύα «σάλτσα» ντομάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών