ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφουγγάτο με μπάμιες, ντομάτα και δυόσμοΣφουγγάτο κυκλαδίτικο με μπάμιες, ντομάτα και δυόσμο
20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες κόβοντας το πάνω μέρος από τα κοτσανάκια τους, προσέχοντας, όμως, να μην τα κόψουμε πολύ και βγουν τα σπόρια κατά το μαγείρεμα.
  2. Πλένουμε τις μπάμιες και τις σουρώνουμε.
  3. Τις βάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
  4. Κόβουμε την 1 από τις 2 ντομάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε στο κέντρο μιας ρηχής κατσαρόλας.
  5. Γύρω από την ντομάτα βάζουμε το 1 από τα 2 κρεμμύδια.
  6. Από πάνω στρώνουμε κυκλικά τις μπάμιες.
  7. Τρίβουμε τη δεύτερη ντομάτα και τη ρίχνουμε πάνω από τις μπάμιες μαζί με το δεύτερο κρεμμύδι.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μαϊντανό και τόσο νερό ώστε να καλύψουμε τις μπάμιες.
  9. Σκεπάζουμε με το καπάκι, βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν οι μπάμιες και μείνουν με το λάδι τους.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  11. Ξεσκεπάζουμε, καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια μεγάλη πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το φαγητό στην πιατέλα. Σερβίρεται κρύο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 27.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών