Μπατσαριά ή μπλατσάρα ή μπλατσόπιτα είναι μια χαρακτηριστική πίτα που φτιάχνουν στην Ήπειρο και περιέχει τα χόρτα που βάζουν και στις σπανακόπιτες που εκεί τις αποκαλούν «λαχανόπιτες». Η διαφορά είναι ότι εδώ αντί για φύλλο μπαίνει ένας χυλός από αλεύρι (συνήθως καλαμποκάλευρο) τόσο στη βάση όσο και στην επιφάνεια. Ο χυλός γίνεται πιο σφιχτός και χοντρός στο κάτω μέρος και πιο αραιός επάνω. Στη δική μας εκδοχή, αντί για τα κλασικά ανοιξιάτικα χόρτα οι σεφ μάς προτείνουν να χρησιμοποιήσαμε μανιτάρια, άγρια ή καλλιεργημένα. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίτα, πανεύκολη, αλλά με γεμάτη, «κρεάτινη» νοστιμιά.