Οι μαγείρισσες στο εστιατόριο Δόλοπες μας είπαν ότι το μυστικό της είναι να τη φτιάξουμε με λίπα (χοιρινό λίπος και μάλιστα λαρδί) και όχι με βούτυρο ή ελαιόλαδο: τη σκορπίζουμε σε κομματάκια στο ταψί πριν ρίξουμε τον χυλό και σκορπίζουμε κάμποση ακόμη στην επιφάνεια του χυλού. Ιδανικό συνοδευτικό-έκπληξη, το ξινόγαλο!

45' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για το μεγάλο ταψί του φούρνου

Διαδικασία

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε την κολοκύθα, τα αυγά, το τυρί, το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
  2. Σταδιακά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός σχετικά υδαρής.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου, αδειάζουμε τον χυλό, σείουμε το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και λάδι.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών