Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γλυκό βύσσινο με οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού έχουμε και μας αρέσει.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

 Για το γλυκό βύσσινο

Διαδικασία

  1. Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το γάλα με το τσάι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου για 8 ώρες.
  2. (Καλύτερα να κάνουμε τη διαδικασία αυτή από το προηγούμενο βράδυ, για να κερδίσουμε χρόνο.
  3. ) Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε περίπου για 5 λεπτά, να μαλακώσουν.
  4. Σουρώνουμε το γάλα, το ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τους κρόκους και 200 γρ.
  5. από την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα του γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και να φτάσει η θερμοκρασία της περίπου στους 82° C.
  7. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, προσέχουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να κοχλάζει.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη περίπου για 10 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  10. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.
  11. Μοιράζουμε την μπαβαρουάζ σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου για 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  12. Γλυκό βύσσινο: Ρίχνουμε τα 150 γρ.
  13. από τα βύσσινα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  14. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα βύσσινα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
  15. Προσθέτουμε τον πολτό βύσσινου και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  16. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  17. Μοιράζουμε το γλυκό βύσσινο στις μπαβαρουάζ και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών