
20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα μπιφτέκια
Για τη σος γιαουρτιού
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 - 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μεγάλα μπιφτέκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Ελέγχουμε κόβοντας ένα μπιιφτέκι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.
- Σερβίρουμε με αραβικές πίτες ολικής άλεσης, πράσινη σαλάτα και τη σος γιαουρτιού. Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε μπέργκερ, βάζοντας τα μπιφτέκια σε στρογγυλά ψωμάκια σικάλεως μαζί με 1 φέτα ντομάτα, 1«φέτα» κρεμμύδι, μαρούλι και λίγη σος γιαουρτιού.