ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια γαλοπούλας με καροτένια σος γιαουρτιούΜπιφτέκια γαλοπούλας με καροτένια σος γιαουρτιού Θέλουν πολύ δυνατό φούρνο ή γκριλ και μόλις 15 λεπτά ψήσιμο. Η σεφ βάζει στο μείγμα και τριμμένο πάγο, προς το τέλος του ζυμώματος. Βοηθάει να παγώσει το λίπος και να ομογενοποιηθεί καλύτερα με το κρέας και έτσι τα μπιφτέκια γίνονται πιο ζουμερά.

10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπιφτέκια ζουμερά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι και όλα τα άλλα υλικά, εκτός από τον πάγο, και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Προς το τέλος του ζυμώματος ρίχνουμε και τον τριμμένο πάγο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  3. Πλάθουμε 4-5 μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί (δεν χρειάζεται να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί).
  4. Ψήνουμε στον φούρνο είτε σε δυνατό γκριλ, τοποθετώντας τη σχάρα στην πάνω πάνω θέση, είτε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών