ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βρόμης με μέλι και σοκολάταΜπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα
10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'

Υλικά

Κομμάτια: 14

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, μπαχαρικά και πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 190° C, στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο λαμαρίνες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, τα μπαχαρικά και το ξύσμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ελαφρώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  5. Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από τη ζύμη (περίπου μισή κουταλιά τη φορά, αλλά αρκετά γεμάτη) και τις αραδιάζουμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε ταυτοχρόνως, σε διαφορετικά ράφια, για 12 - 15 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν στις άκρες.
  7. Στα μισά του ψησίματος, αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες.
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα και τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα, για να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται φρέσκα για 2 ημέρες σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών