
10'
προετοιμασία
30'
αναμονή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Κομμάτια: 25-30Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργα- σίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους από μισό μέχρι 1 εκ.
- Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κόβουμε μπισκότα.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ή δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κάποια απόσταση ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και βουτάμε το μισό μέρος των μπισκότων σε λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.