ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βουτύρουΜπισκότα βουτύρου
10' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Κομμάτια: 25-30

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα.
  3. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργα- σίας μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους από μισό μέχρι 1 εκ.
  5. Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κόβουμε μπισκότα.
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ή δύο ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κάποια απόσταση ανάμεσά τους.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και βουτάμε το μισό μέρος των μπισκότων σε λιωμένη κουβερτούρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών