ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βουτύρουΜπισκότα βουτύρου
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 40

Διαδικασία

  1. Για τα μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο-τρία ταψιά.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα ανάλαφρο και κρεμώδες.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (και τα δύο είδη) και ανακατεύουμε ξανά.
  6. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθουμε σε μπάλες και τις βάζουμε στις λαμαρίνες, τη μία δίπλα στην άλλη σε σειρές, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους. Αν το μείγμα παραείναι μαλακό και δεν πλάθεται, βγάζουμε απλώς κουταλιές και τις ακουμπάμε στις λαμαρίνες.
  7. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τα μπισκότα ελαφρώς από πάνω.
  8. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω στις λαμαρίνες για 5 λεπτά και έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Μυστικά

Η δόση είναι μεγάλη και βγάζει γύρω στα 40 μπισκότα. Μπορείτε να τα καταψύξετε, αφού τα σχηματίσετε, και να τα ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών