40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 1½ κιλό

Διαδικασία

  1. Για τα μπισκότα βουτύρου, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει καλά (χτυπάμε για τουλάχιστον 20 λεπτά, ειδάλλως θα γίνουν σκληρά τα μπισκότα).
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα, έως ότου γίνει μια ομοιογενής, μαλακή ζύμη.
  3. Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα κορνέ (απλό στρογγυλό ή σε σχήμα αστεριού). Το άνοιγμα του κορνέ όμως θα πρέπει να είναι αρκετά φαρδύ, για να βγαίνει με ευκολία η ζύμη, αλλιώς θα δυσκολευτούμε και θα χρειαστεί να βάλουμε αρκετή πίεση.
  4. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε επάνω μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε, π.χ. μακρόστενα, στρογγυλά, ροζέτες κ.λπ. Εναλλακτικά, μπορούμε να σχηματίσουμε ακανόνιστα μπισκότα με ένα κουτάλι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
  7. Τα κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στη λιωμένη κουβερτούρα. Για ποικιλία στα σχέδια, μπορούμε σε κάποια μπισκότα να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα με ένα πιρούνι, το οποίο θα κουνήσουμε γρήγορα πέρα δώθε, έτσι ώστε να σχηματιστούν σοκολατένιες γραμμές.
  8. Στο τέλος, ακουμπάμε ξανά τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  9. Αν φτιάξουμε μπισκότα-ροζέτες, δεν τα κολλάμε με μαρμελάδα και τα γαρνίρουμε με κερασάκια μαρασκίνο αντί για σοκολάτα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών