40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 1½ κιλό

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει καλά (χτυπάμε για τουλάχιστον 20 λεπτά, ειδάλλως θα γίνουν σκληρά τα μπισκότα).
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα, έως ότου γίνει μια ομοιογενής, μαλακή ζύμη.
  3. Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα κορνέ (απλό στρογγυλό ή σε σχήμα αστεριού). Το άνοιγμα του κορνέ όμως θα πρέπει να είναι αρκετά φαρδύ, για να βγαίνει με ευκολία η ζύμη, αλλιώς θα δυσκολευτούμε και θα χρειαστεί να βάλουμε αρκετή πίεση.
  4. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε επάνω μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε, π.χ. μακρόστενα, στρογγυλά, ροζέτες κ.λπ. Εναλλακτικά, μπορούμε να σχηματίσουμε ακανόνιστα μπισκότα με ένα κουτάλι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
  7. Τα κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στη λιωμένη κουβερτούρα. Για ποικιλία στα σχέδια, μπορούμε σε κάποια μπισκότα να ρίξουμε από πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα με ένα πιρούνι, το οποίο θα κουνήσουμε γρήγορα πέρα δώθε, έτσι ώστε να σχηματιστούν σοκολατένιες γραμμές.
  8. Στο τέλος, ακουμπάμε ξανά τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  9. Αν φτιάξουμε μπισκότα-ροζέτες, δεν τα κολλάμε με μαρμελάδα και τα γαρνίρουμε με κερασάκια μαρασκίνο αντί για σοκολάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών