![Εύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και πτι μπερ](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/eykolo-glyko-psygeioy-me-karamela-kai-pti-mper_gastronomos-420x560.jpg?v=1717335108)
35'
προετοιμασία
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκοτένια πανακότα σοκολάτας, αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε παγωμένο νερό (1 κούπα).
- Στη συνέχεια, τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα στύβουμε με τα χέρια μας.
- Τα ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό και ανακατεύουμε να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το κακάο μέσα στο νερό με τις ζελατίνες και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το εβαπορέ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το ζαχαρούχο με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαν γιαούρτι. Δεν χρειάζεται να πήξει πολύ το μείγμα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος με τη ζελατίνη και το κακάο στην κρέμα με το ζαχαρούχο.
- Ενσωματώνουμε τα μπισκότα και αδειάζουμε την πανακότα σε μια φόρμα για κέικ με την τρύπα στη μέση.
- Αφήνουμε, την μπισκοτένια πανακότα σοκολάτας, στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.