ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανακότα με γλυκό βύσσινοΠανακότα με γλυκό βύσσινο
35' προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκοτένια πανακότα σοκολάτας, αρχικά μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε παγωμένο νερό (1 κούπα).
  2. Στη συνέχεια, τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα στύβουμε με τα χέρια μας.
  3. Τα ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό και ανακατεύουμε να λιώσουν.
  4. Προσθέτουμε το κακάο μέσα στο νερό με τις ζελατίνες και ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το εβαπορέ και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  6. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το ζαχαρούχο με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαν γιαούρτι. Δεν χρειάζεται να πήξει πολύ το μείγμα.
  7. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος με τη ζελατίνη και το κακάο στην κρέμα με το ζαχαρούχο.
  8. Ενσωματώνουμε τα μπισκότα και αδειάζουμε την πανακότα σε μια φόρμα για κέικ με την τρύπα στη μέση.
  9. Αφήνουμε, την μπισκοτένια πανακότα σοκολάτας, στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών