ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα, κρέμα και λικέρ βύσσινοΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα, κρέμα και λικέρ βύσσινο
20' προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με γεύση black forest, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει σαντιγί (προσοχή, δεν την παραχτυπάμε, γιατί θα «κόψει»).
  3. Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ 23 x 33 εκ. βάζουμε στον πάτο μία λεπτή στρώση από σαντιγί, ίσα να κολλήσουν τα μπισκότα.
  4. Από πάνω βάζουμε μία στρώση από oreo και απλώνουμε πάνω τους το 1/3 από τη σαντιγί.
  5. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα μισά καθαρισμένα κεράσια.
  6. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις από μπισκότα oreo και σαντιγί (τη μισή ποσότητα από όση έχει απομείνει) και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα κεράσια.
  7. Συνεχίζουμε με μια τρίτη και τελευταία στρώση από σαντιγί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  8. Καλύπτουμε το γλυκό με μεμβράνη και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, για να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν μια υφή σαν κέικ.
  9. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό με γεύση black forest, βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας, κόβουμε σε 12 κομμάτια και γαρνίρουμε το καθένα με ένα ολόκληρο κεράσι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών