30'
προετοιμασία
7 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 9Διαδικασία
- Για το μπισκοτογλυκό αρχικά θρυμματίζουμε περίπου 30 γρ. από τα maltesers.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ενσωματώνουμε τα ολόκληρα maltesers, δηλαδή τα 150 γρ. και τα σπασμένα μπισκότα, ανακατεύοντας απαλά.
- Ντύνουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μας.
- Ρίχνουμε από πάνω τα θρυμματισμένα maltesers και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε το μπισκοτογλυκό τραβώντας προς τα πάνω τη μεμβράνη ή τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες.