ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατένια σαντουιτσάκια με μαρμελάδα μπανάναΣοκολατένια σαντουιτσάκια με μαρμελάδα μπανάνα
35' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μισή ζάχαρη με 200 ml από το γάλα, το σιμιγδάλι, το κακάο, το αλεύρι και τους κρόκους.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Μόλις βράσει το μείγμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του σιμιγδαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει.
  5. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε στο εσωτερικό του τα μισά φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Φροντίζουμε να εξέχουν από διαφορετική πλευρά του ταψιού.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα στα φύλλα, απλώνουμε ομοιόμορφα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, πάνω στην κρέμα.
  7. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα στην επιφάνεια και τα βουτυρώνουμε ένα ένα.
  8. Ψαλιδίζουμε τις άκρες των φύλλων, αφήνοντας όμως ένα περιθώριο για να μπορούμε να τα διπλώσουμε προς τα μέσα.
  9. Ψήνουμε τη τη μπουγάτσα με σοκολατούχο γάλα για 35-40 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών