15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 5 σαντουιτσάκιαΔιαδικασία
- Για τα σοκολατένια σαντουιτσάκια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
- Αποσύρουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Αλείφουμε τα 5 μπισκότα με 1 κουτ. γλυκού μαρμελάδα.
- Ακουμπάμε πάνω τους από 1 μπισκότο.
- Τα αλείφουμε με 1 κουταλάκι μαρμελάδα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Πιάνουμε με μια τσιμπίδα το κάθε σαντουιτσάκι και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Ακουμπάμε τα σοκολατένια σαντουιτσάκια σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Μυστικά
- Γίνεται να τα φτιάξουμε με δύο μπισκότα αντί για τρία και μία στρώση μαρμελάδας. Απλώς θα είναι πιο μικρά.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μπισκότο θέλουμε, όπως και μαρμελάδα.
- Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, μπορούμε να βουτήξουμε κάθε σαντουιτσάκι σε τρούφα, ινδοκάρυδο ή ξηρό καρπό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.