![Aρνί στη γάστρα με κουσκούς, καπνιστή μελιτζάνα και πιπεριές Φλωρίνης](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/arni-sti-ga-stra-me-koyskoy-s-kapnisti-melitza-na-kai-piperie-s-flori-nis_gastronomos-420x560.jpg?v=1719327203)
20'
προετοιμασία
5 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 5 ώρες και 20'
Υλικά
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το μπούτι από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το θυμάρι και το βάζετε στον φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα, στους 130ºC αέρα για 5 ώρες.
- Ετοιμάζετε τον πουρέ γλυκοπατάτας: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε κατσαρολάκι βάζετε τις γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους.
- Τις μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία με το βούτυρο και καθόλου νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Μόλις ετοιμαστούν οι γλυκοπατάτες, τις ρίχνετε στον έτοιμο πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σερβίρετε το κατσίκι, συνοδεύοντάς το με τον πουρέ γλυκοπατάτας.